Suppeguiden

Suppe funker like bra til lunsj som til middag og kan settes sammen akkurat slik du liker det best! Det er en fantastisk måte å få i seg flere grønnsaker på, og kan lett tas med som lunsj i en termos. På samme måte som en smoothie kan den varieres i det uendelige og du kan proppe den full av grønnsaker.

Suppe som metter

Tidligere har jeg ikke tenkt på suppe som mat, fordi jeg ikke har holdt meg mett. Du kjenner deg kanskje igjen? Derfor har jeg nå funnet ut hva suppen din må inneholde for at den skal være et fullverdig måltid og gi deg en god metthetsfølelse.

suppeguide.jpeg

Suppen din bør inneholde:

  • Nok proteiner (kylling, kjøtt, fisk, linser, egg etc)

  • Fiber (Grønnsaker i biter)

  • Fett (kokosmelk eller imat havrefløte i suppen, eller avokado, nøtter, frø eller kjerner som topping)

Samtidig bør det også være grønnsaker i som ikke er most med stavmikser. Så om du lager suppen fra bunnen av og moser alt med stavmikser, så må det også tilsettes mer grønnsaker etterpå. Jeg liker å ha i grønnkål og søtpaprika på slutten av koketiden. På denne måten får du i deg mye mer fiber og mat som får reseptorene i magen til å strekke seg ut, som igjen sender ut hormoner som gir oss signalet om at vi er mett og tilfreds etter måltidet.

Dette er grunnen til at vi ikke blir mett av juice og suppe som bare er væske. Vi trenger noe å tygge på og noe som «strekker» ut magen.

Trikset med ferdigsuppe

Du kan kjøpe ferdige supper fra Rema 1000 for eksempel, og tilsette en proteinkilde (scampi, torsk, laks, kylling etc), grønnsaker i biter (jeg liker grønnkål og søtpaprika) og litt frø eller kjerner på toppen.

Jeg gleder meg til å høre når du får testet ut litt forskjellig og til å lage masse lekre supper ut over høsten sammen med deg. Hva med å teste søtpotet og gresskarsuppen vår i dag? Oppskrift finner du her 😍👇🏼

søtpotetsuppe.jpg

Søtpotet og gresskarsuppe:

2 porsjoner

  • 2 ss kokosolje

  • 1 løk

  • 1 dl vann

  • 3 dl mandelmelk (eller erstatt med den melken du vanligvis bruker)

  • 250 g gresskar

  • 350 g søtpotet

  • 1 stk eple

  • 2 ts ingefær- revet

  • 1 ss gurkemeie

  • 1 ts kummin

  • 1 ts kanel

  • 1 ts kardemomme

  • 1 stk hvitløksfedd

  • 1 ts chili

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 200 g kyllingfilet

  • Finhakkt paprika, spinat og vårløk for å ha i på slutten.

 SLIK GJØR DU DET:

  1. Fres løk i kokosolje i en kjele til denne er brun og myk. Tilsett vann og la løken trekke. Hell i mandelmelken og kok opp.

  2. Kutt opp gresskar og søtpotet i terninger, jo mindre biter desto kortere tid tar det før de er ferdigkokt. Ha de i kjelen.

  3. Når dette er gjennomkokt, så kutter du opp et eple og har i kjelen. La det koke et par minutter til.

  4. Hakk opp hvitløken. Ha resten av ingrediensene i kjelen mens du gir et siste oppkok, rør godt. Smak gjerne til med salt og pepper. Hell alt over i en god blender eller bruk håndmikser. Miks til du får en jevn og glatt blanding. Ønsker du den tynnere tilsetter du mer melk.

  5. Stek kyllingen i biter og ha over litt salt og pepper.

  6. Tilsett kyllingen i suppen. Kan erstattes med for eksempel scampi, torsk eller et vegetarisk alternativ.

  7. Hakk opp litt paprika, spinat og vårløk. Ha grønnsakene i suppen.

  8. Suppen din er nå klar. Server med en dæsj havre/creme fraiche eller kokosmelk, friske urter, litt valnøtter og grovhakket chilli.

Håper det smaker og at du ble inspirert til å lage flere deilige supper fremover 🌱