3 grunner til at du har søtsug og cravings (ingenting med viljestyrken din å gjøre)

Apr 09, 2021

Har du mye søtsug og cravings? Det er ikke din feil 💗 Det handler ikke om å ha sterk nok viljestyrke til å stå i mot søtsug og cravings. Gjør du ting riktig i forkant så trenger du ikke å tenke på viljestyrken din en gang! La meg vise deg hvorfor du får søtsug, og hva du kan gjøre for å slippe det.

1. Du “slanker” deg i måltidene dine og spiser for lite mat.

Spiser du for lite mat til hovedmåltidene dine, så vil du mest sannsynlig gå rundt å tenke på mat hele dagen fordi kroppen din hele tiden ønsker mer. Fokuser på å spis nok bra mat til hovedmåltidene dine, og ikke vær redd for å spise litt mer mat de dagene du er ekstra sulten. Det vil alltid jevne seg ut i lengden. Med en gang kroppen din får nok riktig mat vil du holde deg lenger mett, få mer energi og en helt annen ro gjennom dagen.

2. Du spiser ikke mat som gir deg et stabilt blodsukker og skrur av sulthormonene dine.

Maten du spiser påvirker deg og hormonene dine, og hormonene overstyrer viljestyrken din. Kroppen din ønsker bare å være i balanse og gjør alt den kan for å sørge for nettop det. Spiser du PSFF så spiller du på lag med blodsukkeret ditt og skrur av sulthormonene dine.

Hva er egentlig PSFF?!

Det er en ny måte å tenke på når det kommer til hvordan du setter sammen måltidene dine. PSFF gjør at du holder deg lenge mett (4+ timer etter hvert måltid), du får mer energi, oppnår resultater, du har ikke søtsug og cravings og du føler deg rett og slett helt fantastisk!

PSFF står for:
🍗 Proteiner
🥑 Sunt fett
🥬 Fiber
🥗 Fyll

PROTEINER: makronæringsstoffet som gir best metthetsfølelse og skrur av sulthormoner. 

SUNT FETT: gir god metthetsfølelse som varer, mer stabil blodsukkerstigning (mer om dette senere) og skrur av sulthormoner. 

FIBER: holder deg lenge mett ved å svelle i magen din, holder fordøyelsen i gang og skrur av sulthormoner. 

FYLL: gjør at du kan spise mer deilig mat og skrur av sulthormoner. ⠀

Dette er kostholdet jeg lærer bort i medlemskapet mitt som er for deg som er lei av mislykkede dietter, har mye søtsug og cravings og ønsker å finne en livsstil du elsker en gang for alle. Vi åpner for påmelding noen få ganger i året og ventelisten får alltid beskjed først da plassene fylles fort opp.

Meld deg på "Ny start"-uken under her for å komme i gang allerede nå, så lover jeg å holde deg oppdatert når vi åpner for nye IL-jenter igjen 😊🌿✨

2.png

 

3. Du påfører kroppen for mye stress.

Mye stress over tid øker kortisolnivåene dine som blant annet fører til cravings og søtsug. Det er ikke alt vi har mulighet til å påvirke i hverdagen vår, men ta ansvar for å gjøre det du kan for å skape en god balanse for deg selv. Prøv å gå deg en tur litt oftere og pust ordentlig godt ned i magen. Se rundt deg og hver tilstede 🌿 Start dagen med mobilfri tid der du drikker et stort glass vann.

Er du urolig på kvelden og har vanskelig for å slappe av uten å spise noe, prøv å skriv ned følelsene dine i skriveboken din eller snakk med noen du stoler på. Om vi prøver å rømme fra følelsene våre med mat så vil det fortsatt ligge et behov i bunnen som du ikke har møtt. Så sett av tid til å lytte til deg selv og kjenn etter. Hvordan har du det egentlig nå? 💗

Ofte er det de små tingene og vanene vi får inn i hverdagen vår som gjør størst forskjell. Prøv dette og hold meg oppdatert hvordan det går. Jeg lover at det hjelper 🥰Det er ingenting galt med viljestyrken din kjære deg, dette fikser vi sammen. Spill på lag med kroppen din så kommer resultatene ✨