Er du din egen beste venn?

Mar 25, 2021

I løpet av en dag har vi mange tusenvis med tanker, og mange av disse er ubevisste tanker som også kan kalles for indre dialog. Disse kan enten være en ressurs for deg, ved å bygge deg opp, gi deg troen på deg selv og sørge for at du har selvtilliten til å kaste deg inn i nye utfordringer. Eller de kan være med på å bryte deg ned og å gi deg dårligere livskvalitet.‍

Livet er her og nå!

Tenker du at bare du går ned 5 kg, får deg kjæreste, får den jobben, reiser på ferie eller kjøper ny leilighet, da skal du få det bra og bli lykkelig? Du vil kanskje ned i vekt og tenker at bare du når målet ditt, da er du god nok og da skal du begynne å leve fullt ut?

Jeg lover deg at ting vil ikke føles bedre av å gå ned i vekt om ikke du jobber med tankene dine samtidig. For du ER nemlig bra nok akkurat som du er, AKKURAT nå!

Hvordan snu negative tanker

1. Det første du må gjøre er å bli bevisst på tankene dine, og ta kontroll over de.

Gjenkjenn situasjoner der de negative tankene kommer. Er det hver gang du ser deg selv i speilet? Kanskje du får en liten vekker nå når du blir bevisst på dette og faktisk hører etter på hva du sier til deg selv.

2. Deretter kan du begynne med å stille spørsmålstegn ved de. 

Stemmer dette? Ville de rundt meg som er glad i meg sagt dette om meg?

3. Sist, men ikke minst. Øv deg på å bytte ut de negative tankene med gode tanker om deg selv.

Jeg ER vakker, sterk og flink. Jeg FÅR til alt jeg bestemmer meg for. For hver negative ting du sier til deg selv, skal du si 5 positive.

Øv deg foran speilet. 

I starten føles det kanskje som om du lyver til deg selv og det føles litt ukomfortabelt. Men jeg lover deg at det er verdt å fortsett. Øv deg på å stoppe de negative tankene så fort de kommer og si positive ting til deg selv istedenfor. Før du vet ordet av det har du erstattet de negative tankene med positive, som vil være med på å endre livet ditt til det bedre. Du vil få mer selvtillit, du vil gå rakere i ryggen, møte utfordringer med et lettere sinn og oppleve at det skjer mye annet positivt i livet ditt også. 

 

Vit at du har et valg

Jeg merker det med en gang om jeg slurver med dette. Da får de negative tankene blomstre, fordi jeg lar de. Bare vit at du har et valg og at du kan elske deg selv akkurat som du er nå, selv om du ønsker en endring. Målet er å bli vår egen beste venn. Så klisje, men så viktig! Tenk på hvordan du snakker til vennene dine. Også kan du overføre det til hvordan du snakker til deg selv. Hvordan hadde livet sett ut om du elsket deg selv akkurat som du er, og hadde troen på at du kunne oppnå alt du ville i livet ditt? 

Positive tanker, positivt liv

Tankene våre påvirker oss mer enn vi tror. Du har sikkert også opplevd at du klarte å snu dårlige dager bare du bestemte deg for det? Og at du kan velge å se det positive i alt? Bruk tankene dine til å bygge deg selv opp. Ikke bry deg om hva andre tenker om deg, gi litt mer f.. og ikke vær så redd for å feile. Alle andre har mer enn nok med seg selv. Lytt til deg deg selv, ta gode valg for deg selv og vær stolt av at du gjør så godt du kan.

Jeg utfordrer deg til å stoppe de negative tankene neste gang du merker at de kommer og begynne å si positive ting til deg selv isteden. Du fortjener å stråle av god energi og ta vare på deg selv šŸ’—

Jeg hjelper deg gjerne i gang om du vil det āœØ