8 tips for å komme i gang med treningen

Apr 07, 2021

1. Ta på deg joggeskoene, og dra ut å gå eller jogg i 15 minutter.

Du får ikke lov å gå eller jogge lenger. Du vil merke at så fort du har kommet deg ut, kommer godfølelsen, og du holder gjerne på litt lenger enn avtalt. Det handler om å gjøre dørstokkmilen så kort som mulig for seg selv. Så det å ha fokus på korte økter i starten på maks 20-30 minutter, er det beste tipset vi kan gi deg for å komme over kneika.

2. Treningsvenn.

Har du en venn eller venninne som trener, eller som også ønsker å komme i gang med treningen? Det hjelper å være to så dere kan støtte og motivere hverandre. Har du en dårlig dag og sofaen frister mest, som den ofte gjør, så hjelper det å ha en avtale med noen.

3. Kjøp deg noe nytt og fresht treningstøy.

Det hjelper på motivasjonen når man føler seg vel på trening. Nytt tøy i freshe farger kan gi en liten energiboost.

Torunn_191.jpg

4. Lag deg en spilleliste med musikk som gir deg energi.

Riktig musikk kan gjøre deg gira til å dra på trening og bidra til at du presterer bedre underveis i økten. Lag en spilleliste til forskjellige typer trening, eller følg Spotifylisten vår her. Vi garanterer at den gir deg treningsglede! 

5. Det vanskelige er å endre en vane, ikke å fortsette med den.

Så prøv å finn en aktivitet du liker, og gi det 4-6 uker. Prioriter treningen inn i kalenderen din. Det kan være litt tungt i starten, men vi lover at det blir verdt det. Og plutselig så er jevnlige treningsøkter din nye vane, og du skjønner ikke hvordan du klarte deg uten.

6. Sett deg et mål.

Det kan for eksempel være så enkelt som at du skal trene 2 ganger i uken de neste 4 ukene. Det trenger ikke være så lenge, alt over 20 min er en treningsøkt. Eller du kan melde deg på et løp litt lenger frem i tid, så har du både motivsjon og press på deg til å komme deg på trening.

7. Pakk ferdig treningsbagen dagen før.

Da blir det enklere å dra rett på trening etter at du er ferdig på skole eller jobb. Om du drar hjemom for å spise og havner på sofaen, er sjansen stor for at du ikke kommer deg opp igjen. Eller om du vil prøve å få inn trening på morgenen som en rutine, så legg treningsklærne klar kvelden før. Da er det lettere å bruke neste punkt, og bare komme seg på trening uansett.

8. Ikke tenke, bare gjøre.

Det er lett å finne på masse unnskyldninger når man begynner å tenke etter. Du er litt trøtt, sulten, sliten eller det frister å starte i morgen isteden. Stopp tankene, og bare GJØR DET. Du angrer ALDRI på en treningsøkt eller en gåtur. Heia DEG! <3

Torunn_203 (1).jpg