7 kostholdstips for en hektisk hverdag

Apr 07, 2021

Synes du at det er vanskelig å finne tid til å lage middag i en travel hverdag? Eller å vite hva du skal lage? Og bør du spise mellommåltider, og isåfall hva? Vi gir deg noen tips som forhåpentligvis vil gjøre hverdagen din litt lettere når det kommer til mat.

1. Det beste tipset for å spise sunt i en travel hverdag er å planlegge. Både med tanke på handling og måltider. Men har du ikke tid eller lyst til å planlegge, så kan du redde deg inn ved å følge de neste punktene.

2. Sørg for at du alltid har sunne og gode basis ingredienser tilgjengelig hjemme. Hva med å storhandle en eller to ganger i uken? Da er sjansen mye større for at du lykkes med å spise sunt, selv om hverdagen er hektisk.

3. Finn noen få raske og sunne oppskrifter som funker for deg. Så slipper du å tenke når du kommer hjem fra en lang dag og er skikkelig sulten. Da kan du bare slenge sammen middagen uten å tenke. En av våre hverdagsmiddager vi lager på autopilot er minipizzaen vår (du finner oppskrift her på bloggen). Om du ikke har testet den enda, så anbefales den på det sterkeste. 

4. Gjør det enkelt i hverdagen! For å ha et komplett måltid så trenger du en kilde til protein, for eksempel kyllingfilet, fiskefilet eller rødt kjøtt, en karbohydratkilde i form av for eksempel poteter, potetlomper eller ris, og "fyll" i form av grønnsaker, frukt og bær. Et eksempel på en middag på 10 minutter kan være lompepizza med to gulrøtter til. Så kan du heller bruke lenger tid på matlagingen i helgene. 

5. Gjerne lag en plan for måltidene til lunsj og middag. Enten for hele uken, eller for to-tre dager i strekk. Da kan du lage ekstra store middagsporsjoner, slik at du har rester til lunsj og/eller middag neste dag. 

6. Mellommåltider. Kok noen egg på morgenen, og ta med deg i en pose. Kombiner dette med en frukt eller 2 gulrøtter, så har du et mettende mellommåltid. Alternativt mellommåltid kan være en banan og en pakke kyllingskinke/skinke, eller 3 riskaker med proteinrikt pålegg. Mellommåltider kan sikre at du ikke blir for sulten mellom lunsj og middag, og dermed tar feil valg på butikken på vei hjem.

7. Husk at fiber metter godt. Så prøv å ha råe grønnsaker og frukt med mye fiber (for eksempel epler, pærer eller grønne bananer) til alle måltidene dine. Da holder du deg lengre mett.