Sukkerfri Mars-sjokolade

Apr 07, 2021

Om du er like glad i sjokolade som meg, så kommer du til å elske denne! Dette er en av våre mest populære dessert oppskrifter fra medlemskapet, og jeg skjønner så godt hvorfor! Like enkel å lage, som den er sunn og magisk god. Ja jeg bruker ordet magisk, fordi det er noe helt spesielt med en saftig dessert som får smaksløkene til å sprelle samtidig som det tilfører kroppen næring den blir glad av.  

I blant er det godt med “the real deal”, i blant er det godt med noe som gir godfølelse også etterpå (uten mer søtsug, oppblåst mage og slapphet). Og husk, vi IL-jenter nyter alltid med god samvittighet uansett hva vi velger 😊👏🏼

 

SUKKERFRI MARSSJOKOLADE

Til ca 3 stk sjokolader trenger du:

 Bunn:

  • 2 1/2 dl havregryn

  • 3 stk dadler

  • 3 ss vann

 Topping:

  • 1 ss peanøttsmør

  • 1 ss fibersirup clear

  • 2 ss kakaopulver

  • 1/2 dl mandelmelk

 Topping 2:

  • 50 g sjokolade (uten sukker)

Slik gjør du det:

  1. Ha dadler og havregryn i en bolle, tilsett passelig med vann slik at konsistensen på bunnen blir seig. Bruk stavmikser. Legg i en form og inn i kjøleskapet i 10 minutter.

  2. Ha alle ingrediensene til topping og rør disse sammen til du har en passelig tykk røre.

  3. Ha røren over bunnen som står i kjøleskapet, deretter skal hele formen/formene inn i fryseren i ca 30 minutter.

  4. Topp baren med smeltet sjokolade og sett i fryseren i 20 minutter til.

  5. Skjær deretter baren opp i passelige biter og frys ned eller server med det samme.

 

Jeg brukte former fra Kitchen, men du finner også mange fine på TGR. Håper det smaker og NYT! 🍫

mars (1)-min.png