4 grunner til at du ikke går ned i vekt (det er ikke det du tror)

Apr 09, 2021

1. Du måler kun fremgang med å veie deg.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått høre fra kundene mine; «det har gått to uker, jeg gjør alt riktig og vekten viser det samme. Dette funker jo ikke?!». De sier de føler seg bedre, har mer energi og klærne sitter bedre, men de vurderer allikevel å gi opp fordi tallet på vekten viser det samme?! 🤪

Det tar tid å øke forbrenningen din! Tenk så mange ganger du har gitt opp når du kanskje var på riktig vei.

Vekten er ikke det beste målet på fremgang.

Vekten kan svinge basert på hvor du er i syklusen og i tillegg tar muskler 15 % mindre plass enn fett. Så du kan veie akkurat det samme, men se mye sterkere og freshere ut.

Mange er på vei til å gi opp også måler de seg og oppdager at de har gått ned masse cm rundt midjen!

Så om du skal ha et mål på fremgang så er målebåndet bedre, men de beste tegnene på at du er på riktig vei er at du føler deg bra, har energi, blir sterkere på trening, du har ikke søtsug og kroppen kjennes lett og fresh! ✨

2. Du spiser ikke blodsukkervennlig mat

Spiser du for å spille på lag med blodsukkeret ditt (og sulthormonene), så vil du ikke bare føle deg full av livsglede og energi, men fettforbrenningen din kan øke.

Mer glukagon betyr lavt insulin, og dermed lite fettlagring og mer fettforbrenning. Les mer om blodsukkervennlig mat her.

2. Du sover ikke nok.

Søvnen din påvirker blant annet nivåene dine av leptin og ghrelin, som er to hormoner som sender ulike signaler. Leptin sender signaler om at vi er mett og fornøyd, mens ghrelin sender signaler om at vi er SULTEN. NÅ!

Jeg bruker å si at ghrelin er gorillaen vår, og vi har alle vært gorilla-sulten nok ganger til å vite at da har ikke viljestyrken vår noe den skal stille opp med. Så når disse hormonene er i ubalanse, er det vanskelig å ta sunne og gode valg når det kommer til mat og drikke, og vi ender ofte opp med å ta dårlige valg og spise mer enn vi egentlig trenger.

4. Du stresser for mye.

Lite søvn påvirker også stress på kroppen din, og stress påvirker fettforbrenningen din som kan gjøre det vanskelig å oppnå resultater.

Når du har mye negativt stress over tid, så vil du få høye nivåer av kortisol som gjør at du føler deg sulten, får cravings og du kan oppleve at du legger på deg mer rundt magen eller at magefettet er vanskelig å bli kvitt.

Det handler om mer enn kalorier inn og kalorier ut.

Når du forstår hvordan metabolismen din og kroppen din fungerer, så oppnår du resultater som varer. Kontra nok en diett som bare skyver deg lenger vekk fra dit du ønsker å komme; «feil metode, rykk tilbake til start» 😆

Jeg skal lære deg hvordan kroppen din fungerer så du kan spille på lag med den. Det vil åpne seg en helt ny verden for deg! Jeg gleder meg til å vise deg hvordan 💪🏼

Last ned "Ny start-programmet" og kom i gang nå (gratis)

Dette er kostholdet jeg lærer bort i medlemskapet mitt som er for deg som er lei av mislykkede dietter, har mye søtsug og cravings og ønsker å finne en livsstil du elsker en gang for alle. Vi åpner for påmelding noen få ganger i året og ventelisten får alltid beskjed først da plassene fylles fort opp.

Meld deg på "Ny start"-uken under her for å komme i gang allerede nå, så lover jeg å holde deg oppdatert når vi åpner for nye IL-jenter igjen 😊🌿✨