6 tips for å skape et magisk år

Apr 07, 2021

Med et nytt år rett rundt hjørnet så er du sikkert like gira som meg på en ny start? 😍👏🏼 Jeg håper at du er klar til å fylle det nye året med enda mer av det som gjør deg glad 💗 Og du har kanskje satt deg noen mål eller laget deg noen nyttårsforsett, som gjør at det kribler i magen etter å sette i gang?

Etter over 10 års erfaring med å jobbe med livsstilsendring, og over 25.000 kunder, så ser jeg etter hvert ganske tydelig hva som er forskjellen på de som lykkes og ikke. Derfor har jeg satt sammen noen tips til deg som vil stråle enda mer i det nye året, og som ønsker en varig endring denne gangen (og jeg har laget en liten gave til deg på slutten ☺️✨).

improving_lives-2653.jpg

1: Lær om kosthold og hva som er best for din kropp:

Å lære mer om sult- og metthetsfølelse, hvordan maten du spiser påvirker deg og hva slags kosthold som fungerer best for deg i din hverdag gjør hele forskjellen. Da vil du forstå at du ikke trenger bedre viljestyrke og du vil føle deg fri.

Hvis vi ikke begynner der vil det ikke holde i lengden uansett. Du må finne det som fungerer for deg og din kropp. Kosthold er individuelt og din kropp vet best hva som er best for deg, så du kan lære deg å stole på den.

2: Skap rom til å lytte til deg selv hver dag:

Der du kan minne deg selv på hva som er viktigst for deg. Hva er dine verdier, hvem har du lyst til å være, hvordan har du lyst til å føle deg? Uten dette steget, havner vi raskt på feil spor igjen.

Det er viktig at du begynner med å sette grenser for deg selv og det du ønsker å fylle livet ditt med.

3: Bestem deg for at du skal gjøre en endring og ta ansvar for at du skal få det bedre:

For å kunne få hjelp så må du være villig til å gjøre en endring. Det er bare du som kan ta de stegene du trenger for å skape det livet du drømmer om.

Alt er til syvende og sist opp til deg, men du trenger ikke å gjøre det alene og det er det som vil gjøre hele forskjellen for deg. Det å ha en steg for steg plan å følge og en heiagjeng i ryggen underveis.

improving_lives-2752.jpg


4: Senk kravene til deg selv og ta én ting om gangen:

Noe av det vanskeligste for oss mennesker er å endre vaner, mens noe av det letteste er å beholde de. Derfor er det så viktig å ta ting steg for steg, så prosessen gir deg mestringsfølelse og motivasjon til å fortsette videre.

Start gjerne med å endre frokosten til en smoothie som holder deg lenge mett, og et par korte treningsøkter i uken. Du kan prøve en av mine smoothies her.

Når det gjelder trening så kan det være korte økter eller gåturer - det er så lite som skal til! Det å få trent litt gjør både at det blir lettere å ta sunne matvalg, og at du får bedre selvtillit, selvfølelse og overskudd til å takle utfordringene du møter i hverdagen din.

5: Kast ut vekten og bli bevisst på ditt forhold til mat:

Begynn med å ha fokus på å ta valg som gjør at du føler deg bra, og ikke bry deg om hva det tallet på vekten viser. Har du energi, en mage som fungerer som den skal, ikke søtsug og du blir sterkere på trening, så er du på riktig vei!

Når du i tillegg blir bevisst på ditt forhold til mat og hva det er som gjør at du får behov for å bruke mat til å døyve vonde følelser, så kan du bli bedre kjent med deg selv og dine verdier. Hva er det du trenger å rømme fra?

(Mange av mine kunder ender opp med å bytte jobb, sette tydeligere grenser for seg selv og bruke mer tid på de menneskene som gir de energi, i stedet for å leve livet etter hva de tror forventes av seg. Samtidig som deres forhold til mat, følelser og egen kropp faller på plass, så faller resten av livet på plass også 💗).

improving_lives-2663 (1).jpg

6: Øv deg på å nyte med god samvittighet og ikke tenk at det må være alt eller ingenting:

I tillegg så er det viktig å øve seg på å nyte med god samvittighet. Livet er for kort til å hele tiden prøve nye dietter, ha dårlig samvittighet og grue seg til å være sosial fordi det kanskje serveres noe du ikke «burde» spise.

Ingenting er ødelagt selv om du spiser litt kake på jobben om du har lyst på det. Det er den dårlige samvittigheten og tanken om at alt er ødelagt som holder deg igjen.

Du kan fortsatt dra på trening og spise en sunn middag etterpå. Og når du øver deg på å spise litt av det du har mest lyst på, når du har lyst på det, og samtidig slutter å tenke at det finnes ja og nei-mat, så løsner ting mer og mer av seg selv.

 

Ønsker du litt hjelp til å komme i gang?

Da kan du laste ned vårt mest populære mat og treningsprogram gratis her 😍👏🏼 Jeg gleder meg masse til å inspirere deg fremover, og til at vi sammen skal skape et fantastisk nytt år 💗